Tehnologiile WAGNER Echipamente profesionale cu tehnologie superioara pentru suprafete perfecte

Tehnologiile noastre

In calitate de lider de piata in productia  echipamentelor airless, WAGNER ofera o gama larga de produse echipate cu tehnologii diferite in functie de utilizare. De la pompe robuste cu piston la pompe cu diafragma cu intretinere redusa, echipamente semi-profesionale (HVLP / XVLP) pentru zugravit si pana la pompe cu snec pentru aplicarea tencuielii.

In functie de material si de domeniul de aplicare exista diferite metode de pulverizare. 

Prezentare generala a pompelor noastre

Pompe cu diafragma

Materialul este transportat prin intermediul unei miscari a membranei. Produsele cu aceasta tehnologie sunt robuste si totusi usor de manevrat in santier sau in ateliere. Pompele cu dubla diafragma pneumatica sunt ideale pentru aplicatiile de prelucrare a lemnului, rezultatele fiind de o calitate superioara. Pompele cu diafragma actionate electric pot fi utilizate atat ca pulverizatoare Airless, cat si AirCoat.

Pompe cu piston

Pompele cu piston transporta materialul prin intermediul miscarii rezultate de cursa in piston. Acest lucru creeaza performante ridicate de aspiratie, facandu-le ideale pentru materiale cu vascozitate ridicata cum ar fi gleturile. Unele pompe cu piston sunt actionate pneumatic, acest lucru asigurand protectie impotriva exploziilor si le face potrivite pentru utilizare in ateliere. Pompele cu piston hidraulic ofera o performanta mai mare si pot fi dotate cu motor termic.

Pompa cu diafragma dubla

Materialul este transportat prin intermediul unei miscari a doua membrane care lucreaza in directii opuse. Astfel se creeaza un flux de material cu impuls foarte scazut. Acest lucru va permite sa lucrati cu materiale care sunt deosebit de sensibile la forfecare si umiditate si cu materiale preamestecate 2K. Pompele cu diafragma dubla WAGNER sunt protejate impotriva exploziilor si actionate de aer comprimat, astfel fiind ideale pentru utilizarea in ateliere.

Pompe cu snec

Pompele cu snec transporta materialul prin utilizarea unui rotor si stator. Rotorul se roteste si transporta materialul usor in cavitatile statorului. Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a transporta materiale extrem de grele, de exemplu, pentru aplicarea tencuielii. 

Turbine

Pulverizarea la joasa presiune (HVLP / XVLP) utilizeaza un volum mare de aer si o presiune scazuta a aerului (pana la 0,7 bar). Aerul atomizat generat in turbosuflanta este pompat in rezervorul de vopsea, unde creste presiunea si astfel este se aplica materialulmas.

Tehnologia XVLP (EXtra Volume Low Pressure) se bazeaza pe tehnologia HVLP. Seria XVLP are o putere de atomizare mai mare datorita volumului de aer cu 60% mai mare fata de alte dispozitive cu presiune scazuta. Aceasta extinde spectrul pentru a cuprinde o gama mult mai larga de materiale. Beneficii ale ambelor tehnologii: jetul de pulverizare poate fi ajustat la obiect si dispozitivele sunt foarte usor de utilizat.

TempSpray

Sistemele de incalzire TempSpray sunt incalzite cu ajutorul unui element electric de incalzire amplasat in interiorul furtunului. Materialul este incalzit uniform pe toata lungimea furtunului pana atinge temperatura dorita (poate fi reglata de la 20 ° la 60 °). Acest lucru reduce vascozitatea vopselei, rezultand o aplicare imbunatatita. Toate sistemele TempSpray pot fi adaptate la unitatile WAGNER Airless.

Metodele noastre de pulverizare

Airless

Spre deosebire de atomizarea aerului, tehnologia atomizarii fara aer atomizeaza materialul folosind presiunea materialului in sine, adica fara utilizarea oricarui aer. O pompa electrica, pneumatica sau pe benzina presurizeaza materialul si forteaza o cantitate definita de material printr-o deschidere a duzei de pana la 25 MPa. In timpul acestui proces, materialul este difuzat intr-un jet de pulverizare fin atomizat. Desi tehnologia fara aer este deosebit de potrivita pentru aplicarea emulsiilor, acest proces de pulverizare este, de asemenea, adesea folosit pentru vopsirea locurilor de munca pe santiere. Unitatile de marcare WAGNER utilizeaza de asemenea tehnologia de pulverizare airless.

Aflati mai multe

AirCoat

In procesul AirCoat (airless + aer), materialul este fortat prin duza la o presiune relativ scazuta (3 - 12 MPa) printr-o pompa cu piston sau diafragma, iar aerul comprimat (0,05 - 0,25 MPa) este utilizat pentru a ajuta la atomizare. Acest lucru este posibil datorita alimentarii centrale de aer (capac de aer), care este localizata direct pe orificiul duzei si inconjoara materialul pulverizat ca un plic.

FineSpray

FineSpray este o metoda de pulverizare cu aer comprimat. La iesirea duzei, materialul este amestecat cu un curent de aer in forma de inel in jurul duzei. Acest lucru atomizeaza materialul in picaturi foarte fine pentru a produce un model de pulverizare extrem de bun. Deoarece aceasta metoda creeaza suprapresiune, recomandam ca procedura sa fie efectuata in cabinele de pulverizare.

XVLP

Aceasta tehnologie noua acopera un spectru mult mai larg decat tehnologia HVLP si ofera modelul Extra (X) special. Datorita volumului de aer cu 60% mai mare si a ariei de acoperire cu 30% mai mare decat a altor dispozitive de joasa presiune, seria XVLP prezinta o performanta sporita de atomizare. Folosind sistemul de pulverizare WAGNER XVLP (constand dintr-o turbina si diverse dispozitive de pulverizare), inseamna ca lacurile, lacurile standard, lacurile cu vascozitate ridicata si vopselele pe baza de apa pot fi prelucrate intr-o calitate care convinge specialistii.

Aflati mai multe

HVLP

Pulverizarea de joasa presiune utilizeaza un volum mare de aer si o presiune scazuta a aerului (pana la 0,07 bari). Cu metoda FineSpray, materialul este complet atomizat la iesirea duzei. Presiunea scazuta a materialului cu volumul mare de aer asigura picaturi de material usor mai mari si, prin urmare, mai putini vapori de pulverizare.